Skip to main content

Information about Famous Cities around the World

  1. Kirkuk famous for it's oil fields is the city of :
    a)- Iran
    b)-Syria
    c)- Iraq
    d)-Pakistan 
  2. Sharjah is located in:
    a)-Iran
    b)-UAE
    c)- India
    d)- Pakistan
  3. Gaza is the famous city of:
    a)- India
    b)-Palestine
    c)- USE
    d)-Iran 
  4. Faisalabad is associated with:
    a)- Cotton Fiber
    b)-Poly Fiber
    c)- Paper
    d)- Textiles
  5. Greenwhich , a city of london is famous for:
    a)- Calculating times of all the countries
    b)-Pakistan
    c)- Iran
    d)- India
  6. Azerbaijan's city Baku is famous for the industry of:
    a)- Petroleum
    b)-Fiber
    c)- Paper
    d)- Textiles
  7. Industry of Rice is associated with:
    a)-China
    b)-Iran
    c)- Bangkok
    d)- Pakistan 
  8. Woods work is well known industry of;
    a)- Okra
    b)-Bareilly
    c)- Gujarat
    d)- Lahore
  9. Ireland's city Belfast is known for:
    a)- Iron
    b)-Shipbuilding
    c)- Paper
    d)- Textiles
  10. Bethune, city of France in known for:
    a)-Coalfield
    b)-Cotton
    c)- Fiber
    d)- Sugar
  11. Buenos Aires, the city of Argentine is famous for:
    a)-Coal
    b)-Software
    c)-Dairy produce
    d)- Paper
  12. Crok'industry is associated with Cadiz ,city of:
    a)-Spain
    b)-Portugal
    c)-Pakistan
    d)- India
  13. Bangladesh is known for the production of:
    a)-Rice
    b)-Paper
    c)-Jute
    d)- None of these
  14. Which city is famous for Agricultural implements ,grain and meat market ?
    a)-Pakistan
    b)-India
    c)-Iran
    d)- Chicago 
  15. Which of the following has the highest annual rainfall?
    a)-Lahore
    b)-Okra
    c)-Sialkot
    d)- Chitral 
  16. Sudbury is the source of:
    a)-Software
    b)-Silver
    c)-Computers
    d)- Nickel
  17. The industry of Machinery and textiles is associated with:
    a)-Gujarat
    b)-China
    c)-Lahore
    d)- Glasgow 
  18. Gujranwala is known for:
    a)-Iron, Safes
    b)-Almrahs,rice and utensils
    c)-Both of them
    d)-None of them  
  19. Name the island in the Mediterranean where Napoleon was exiled in 1814-15?
    a)-Waterloo
    b)-St. Helena
    c)-Sao polo
    d)- Elba 
  20. After losing the battle of Waterloo in 1815 Napoleon was exiled to:
    a)-Elba
    b)-Stratford
    c)-St. helena
    d)- Ulster

Comments

Popular posts from this blog

Eminent Cities of the World

Job Information ( How to apply ): To Download and read application procedure :         Click Here To Download Application form;                               Click Here To Download test course weight age:                       Click Here Model Paper: Important information about popular cities of the world. This information will help a lot to candidates appearing in NTS, CSS, ISSB, PPSC, SPSC, KPSC and FPSC etc. Faisalabad is associated with the industry of: a)-Textiles b)-Steel c)-Woodwork d)-Rice  Johannesburg is famous for the industry of: a)-Colombo b)-Gold Mines c)-Chief Hill Station d)-Diamond Mining  Kew Gardens of London is known as: a)-Rose Garden b)-Industrial Town c)-Botanical Garden d)-None of these  Lop Nor (China) is associated with: a)-Chinese Parliament Town b)-Industrial Town c)-Site of Chinese N...

Most Common Abbreviations in all over the World

General Knowledge Questions for test: Common abbreviation are given below that will help readers in interviews and exams of CSS, ISSB, PPSC, TMO , NTS and FPSC etc. ABL stands for: Allied Bank of Pakistan NBP stands for: National Bank of Pakistan  AC stands for: Air Conditioning  ACA stands for: Association of the Charted Accountants ADF stands for: Australian Defence Force A Level stands for: Advance Level  am stands for: Anti Maridiem pm stands for: Post Maridiem  AMF stands for: Arab Monetary Fund ATA stands for: Anti Terrorist Act ATM stands for: Automated Teller Machines ( Banking ) ATP stands for: Association of Tennis Professional  B.Com stands for:  Bachelor of Commerce B.Sc stands for: Bachelor of Science B.Ed stands for: Bachelor of Education Bar-at-Law stands for: Barrister-at Law BBC stands for: British Broadcasting Corporation BSF stands for: Border Security Force ( India ) CBI stands for: Cen...

Information about most Eminent Cities of the World

Information about the eminent cities of the world and well known products, buildings and history associated with them. This information will be very beneficial to readers during interviews and exams of NTS, ISSB, CSS, PPSC and FPSC ets. Gettysburg of USA is historically an important city because of: a)-Civil War b)-Kennedy was assassinated c)-Center of worid beauty contest d)-None of them  Name the city which is associated for Tobacco and Cigars; a)-Manila b)-Dublin c)-Havana d)-India Rotterdam (Netherlands)is known for the industry of: a)-Glass b)-Oil c)-Shipbuilding d)-Cotton  The major industry of Venice (ltaly) is: a)-Glass b)-paper c)-Cotton d)-Oil Which city is known as missile launching center and H.Q of NASA? a)-Pakistan b)-Cape Kennedy c)-India d)-Iran  Epsom (UK) is famous for: a)-Oil b)-Cotton c)-Race Course d)-None of these  Which city of Japan is known as Venice of Japan? a)-Kyoto b)-Date c)-Hiroshima d)-Nagasaki Silicon valley is famous for: a)...